Очищені абрикоси тричі кип’ятяться в цукровому сиропі. Потім до них додаються просушене й очищене ядерця разом з корицею. Отримане варення перекладається в стерилізовані банки і ставиться в придатне для зберігання місце.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 70 мл
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Кориця – 2 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з абрикосів з кісточками королівський рецепт? Для початку готуємо абрикоси. Ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника.
Акуратно дістаємо з абрикосів, кісточки, щоб вони залишилися цілими. Не викидаємо їх. Кладемо їх на деко і висушуємо в духовці.
Перекладаємо очищені абрикоси в підходящу каструлю і засипаємо цукровим піском разом з ванільним цукром. Заливаємо все питною водою кімнатної температури і даємо фруктам так постояти близько двох годин, щоб вони пустили сік.
Через це час відправляємо каструлю на вогонь і доводимо все до кипіння. Щоб абрикоси залишилися цілими, не перемішуємо їх, а обережно струшуємо саму каструлю. Кип’ятимо три рази з різницею в 12 годин.
Просушені кісточки розколюємо і замочуємо в теплій воді. Потім очищаємо їх від шкірки.
Відправляємо кісточки до абрикосам на третє кип’ятіння. Додаємо мелену корицю на кінчику ножа і доводимо все до кипіння.
Банки стерилізуємо зручним способом і перекладаємо в них ще гаряче варення. Даємо повністю охолонути і закриваємо кришками. Абрикосове варення готове. Його можна додавати у випічку, в чай, намазати на хліб та ін. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення Варення з абрикосів з кісточками Варення з абрикосів на зиму