Компот з абрикосів з кісточками на 3-х літрову банку – це один з варіантів заготовки з абрикосів на зиму. Абрикоси мають ніжний медовий смак і приголомшливий аромат, а в поєднанні з декількома дольками лимона виходить насичений і ароматний напій, за смаком так нагадує фанту. Засукавши баночку компоту за нашим рецептом, взимку ви зможете насолодитися не тільки смачним напоєм, а також поласувати парою трійкою стиглих абрикосів, які увібрали в себе сиропом і стали ще солодший і соковитіше.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Лимон – 2 скибочки
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Як приготувати компот з абрикосів з кісточками на 3-х літрову банку? Для заготівлі компоту ми відбираємо стиглі щільні абрикоси, можна трохи недоспелые. Промиваємо під струменем теплої проточної води і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули.

Лимон промиваємо, обсушуємо рушником і відрізаємо необхідне нам кількість. Нарізаємо його на часточки.

Банки промиваємо питною содою, ретельно споліскують теплою проточною водою і ставимо в холодну духовку на решітку шийкою вниз. Стерилізуємо банки при температурі 110-120 градусів 7-10 хвилин. Потім за допомогою прихватов банки виймаємо з духовки, ставимо на решітку або підставку для гарячого і даємо банкам охолонути 10-15 хвилин. В простерилізовані банки укладаємо абрикоси і часточки лимона.

В каструлю або чайник наливають необхідну кількість води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім наливаємо окріп в банку, прикриваємо банку прокип’яченої кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб фрукти бланшувалися в окропі.

Через деякий час з банки знімаємо кришку, надягаємо насадку з отворами і зливаємо воду в каструлю. Додаємо цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання сироп кип’ятимо ще близько хвилини і знімаємо з вогню.

Гарячий сироп наливаємо в банку, щільно укупориваем її прокип’яченої кришкою.

Банки з гарячим узваром перевертаємо догори дном, вкриваємо махровим рушником або ковдрою і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо компот на зберігання в темне прохолодне місце, де він може зберігатися протягом кількох місяців.

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів з кісточками на зиму Компот з абрикосів на зиму