Варення з абрикосів – фаворит у багатьох господинь, а волоські горіхи всередині цих плодів, зроблять смак варення багатшими і вишуканіше. Варення буде корисним за рахунок жирних кислот горіха, що важливо і для дітей, адже просто горіхи вони не їдять. Для варення за цим рецептом, виберіть щільні і великі плоди абрикосів. Щоб варення вийшло не тільки смачним, але і красивим, готуємо його методом 5-кратного доведення до кипіння з періодами охолодження по 5 годин. Це довго, але результат вас порадує.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Вода – 150 мл
- Волоський горіх – 1 жменя
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати варення з абрикосів з волоським горіхом усередині? Вибрані для варення абрикоси добре промийте холодною водою і обсушити рушником. Потім кожен плід надломанное або ножем надріжте і видаліть кісточку. Очищені волоські горіхи розріжте на половинки або четвертинки і укладіть їх у середину кожного абрикоса, в залежності від розміру плодів.
В посуд для варіння варення, насипте розраховане кількість цукру, лимонки, налийте чисту воду і при постійному помішуванні зваріть сироп.
У киплячий сироп акуратно перекладіть фаршировані горіхами абрикоси, доведіть до кипіння на маленькому вогні і вимкніть плиту. Абрикоси в сиропі не перемішуйте, інакше вони не збережуть форму.
Залиште абрикоси в сиропі мінімум на 5 годин для охолодження. Процес доведення варення до кипіння з подальшим охолодження зробіть ще 4 рази.
Абрикосове варення з волоськими горіхами всередині готово. При правильній варінні всі плоди залишаться цілими і красивими.
Після 5-го закипання акуратно ложкою розкладіть в сухі абрикоси стерильні баночки, залийте їх гарячим сиропом, і баночки герметично закупорьте. Остудіть варення під теплим пледом і перенесіть в прохолодне місце для зберігання.
Вдалих і смачних заготовок!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення Варення з абрикосів з волоськими горіхами