Можна просто зварити в мультиварці звичайне грушеве варення. Але в цьому рецепті вам пропонується приготувати в мультиварці на основі груш незвичайне на смак пряний ванільно-грушеве повидло. До нього додамо корицю, кардамон (він визначає основний смак), мускатний горіх і цитрусові. Готуємо з медом і без цукру. Спробуйте і порадуйте своїх близьких цим ароматним східним десертом.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Груша – 3 кг
  • Апельсиновий сік – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 200 мл
  • Ванільна есенція – 2 ч. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Кориця – 2 ч. л.
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Кардамон – 1 ч. л.
  • Мед – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт грушевого варення в мультиварці на зиму простий у приготуванні! Теплою водою ретельно помийте груші і насухо витріть їх рушником. Потім груші розрізати на половинки і видалити насіннєві коробочки і підстави плодоніжок.

Нарізані груші помістіть в чашу мультиварки. Насипте до них зазначені в рецепті сухі прянощі і потім налийте сік цитрусових, воду і ванільний екстракт.

Встановіть програму «Тушкування» на 1 годину за замовчуванням, або, якщо є, програму «Варення». За цей час груші добре розваряться. Кришку мультиварки відкрийте. Мед, якщо густий, розтопити в мікрохвильовці, перелийте до грушам і перемішайте.

Потім за допомогою заглибного блендера подрібніть груші в пюре.

Приготоване повидло розкладіть у заздалегідь простерилізовану баночки і прикрийте їх прокип’яченими кришками.

Баночки з пряним грушевим варенням стерилізуйте за загальними правилами в окремій великій каструлі протягом 10 хвилин. Потім їх закатаю, остудіть в перевернутому вигляді і під будь-який «шубою» і перенесіть на зберігання.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення з груш з апельсинами Варення з груш з корицею Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Королівське варення з абрикосів