Живе варення з чорниці без варіння оцінять взимку ті, хто любить їсти свіжі ягоди круглий рік. Адже свіжа чорниця взимку коштує дуже дорого або взагалі відсутня на наших прилавках, а така заготовка має смак свіжих ягід.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Чорниця – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з чорниці без варіння легко! Чорницю добре перебрати, помити в холодній воді до чистоти. Перекласти ягоди в друшляк і спустити з них надлишки води. Розкласти ягоди на паперових рушниках і просушити.

Цукор з ягодами з’єднати в мисці.

Заглибним блендером подрібнити ягоди з цукровим піском до стану однорідного пюре. Потрібно стежити за тим, щоб не залишилося цілих ягід, інакше вони будуть бродити.

Банки і кришки ретельно помити з содою, прополоскати і простерилізувати будь-яким підходящим способом. Наповнити банки живим варенням, зверху в кожну банку всипати 1 ст. л. цукру. Він створить захисну скоринку, яка не допустить бродіння і появи цвілі.

Закупорити банки з варенням капроновими кришками або ретельно закрутити гвинтовими кришками. Перемістити банки з заготовками в холодне темне місце з постійною температурою, зберігати там протягом 9 місяців.

Приємного апетиту!

Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму