Горіхи поміщаються всередину абрикосів і все вариться в цукровому сиропі з лимонною кислотою в два підходи. Готове варення розливають по банках і щільно закривається кришкою.
Інгредієнти: на 2 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 100 – 150 мл
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Волоський горіх – 200 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з абрикосів з волоськими горіхами на зиму. Абрикоси ретельно промиваємо під прохолодною проточною водою. Відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки вся вода стече.
Беремо зубочистку і вставляємо її в місце прикріплення плодоніжки. Акуратно повертаємо її навколо кісточки, щоб відокремилася м’якоть.
Тепер вставляємо зубочистку із зворотного боку і виштовхуємо кісточку. Робимо це з усіма абрикосами.
кожен з плодів вкладаємо половині очищеного волоського горіха.
В глибоку каструлю насипати цукровий пісок, заливаємо його питною водою і ставимо на невеликий вогонь. Періодично помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться.
Додаємо лимонну кислоту і ще раз перемішуємо.
Відправляємо в цукровий сироп абрикоси з волоськими горіхами. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні протягом 7-10 хвилин. Знімаємо піну, що утворилася, щоб варення було красивого бурштинового кольору. Важливо нічого не перемішувати, щоб абрикоси залишилися цілими. Замість цього просто злегка трясемо каструлю. Далі знімаємо з вогню і залишаємо мінімум на 8 годин, щоб все повністю охололо. На наступний день повторюємо цей крок ще раз.
Банки ретельно миємо і стерилізуємо відповідним чином. Розливаємо в них гаряче варення і щільно закриваємо кришками. Даємо йому повністю охолонути, після чого відправляємо в сухе прохолодне місце для зберігання. Використовуємо для приготування різноманітної випічки або вживаємо в чистому вигляді з чаєм. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів з лимонною кислотою Варення з абрикосів на зиму Варення з абрикосів п'ятихвилинка