Абрикоси разом з ядерцями відправляються в каструлю. До них додається цукор і подрібнений в блендері апельсин. Через 2 години варення вариться в три підходи. В кінці воно перекладається в простерилізовані банки і закривається кришками.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Абрикоси – 1.5 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Ядерця абрикосів – 1 жменя

Процес приготування:

Готувати варення з абрикосів з ядерцями і апельсином просто! Готуємо фрукти. Ретельно моєму абрикоси з апельсином і обсушуємо їх за допомогою паперового рушника.

Абрикоси розрізаємо навпіл і виймаємо з кожного кісточку.

Кісточки розкладаємо з допомогою чеснокодавкі і виймаємо з них ядерця. Чистити їх не треба.

Апельсин розрізаємо на великі часточки і прибираємо можливо попалися кісточки. Перекладаємо в чашу блендера і подрібнюємо до стану кашки. Можна також прокрутити апельсин через м’ясорубку.

Беремо каструлю з глибоким дном і шарами викладаємо в неї інгредієнти. Для початку викладаємо трохи абрикосів, потім посипаємо їх парою столових ложок цукрового піску і в кінці відправляємо частина апельсинової кашки. Продовжуємо викладати таким чином, поки фрукти з цукром не закінчаться. Прикриваємо каструлю кришкою і даємо постояти таким чином протягом двох годин, щоб м’якоть апельсина почала виділяти сік.

Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Не перемішуємо, щоб абрикоси залишилися цілими. Можна струсити саму ємність. Утворюється акуратно знімаємо пінку, щоб готове варення вийшло прозорим. Після того як маса закипить, вимикаємо вогонь і залишаємо мінімум на 6 годин або на ніч.

Повторюємо попередній крок. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь і даємо повністю охолонути.

На третій раз доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні 5 хвилин. Банки стерилізуємо зручним способом і розкладаємо по них варення. Щільно закручуємо кришками.

Перевертаємо банки догори дном, закутуємо в рушник або ковдру і залишаємо до повного охолодження. Ставимо варення в придатне для зберігання місце і використовуємо для приготування різних страв або вживаємо його в чистому вигляді. Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів з горіхами Варення з абрикосів з ядерцями