Компот з диких абрикосів – смачний і корисний напій. Відкривши взимку баночку такого компоту, ви можете насолодитися не тільки смачним фруктовим лимонадом, а ще використовувати самі абрикоси для приготування пирога, начинки для булочок або круасанів.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Абрикоси – 1200 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 4 – 4.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з диких абрикосів? Для приготування закаток беремо тільки стиглі абрикоси, необхідно переглянути, щоб всі вони були хорошої якості. Абрикоси добре промиваємо і розкладаємо по попередньо вимитим і стерилізованим банкам. Кожна банку повинна бути заповнена абрикосами не менш ніж на 1/3.

Заливаємо абрикоси окропом і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб абрикоси добре пропарились.

Після цього банку, накриваємо спеціальною кришкою з отворами і зливаємо воду з банок назад в каструлю, ставимо її на вогонь і додаємо цукор. Сироп доводимо до кипіння.

Гарячий сироп розливаємо по банках і закручуємо їх прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном, вкриваємо махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо банки в прохолодне темне місце на зберігання.

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів з кісточками на зиму Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компоти