Абрикоси разом з очищеними кісточками поміщаються в каструлю і заливаються водою з цукром. Все вариться 5 хвилин, а потім окремо готується сироп. Так повторюється 3-5 разів. Варення перекладається банки і закривається кришками.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 250 мл
- Ядерця абрикосів – 1 жменя
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з абрикосів з ядерцями королівський рецепт. Абрикоси ретельно миємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Розрізаємо їх навпіл і виймаємо кісточки.
Розколює кісточки і дістаємо з них ядерця. Знімаємо з них шкірку. Якщо це робиться з працею, то на 1 хвилину занурюємо їх у киплячу воду, відкидаємо на друшляк і промиваємо кілька разів крижаною водою. Вкладаємо ядра назад у абрикоси.
Перекладаємо фрукти в вогнетривку миску. В окрему каструлю насипати цукровий пісок, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь.
Доводимо сироп до кипіння і варимо 5 хвилин. Заливаємо ним абрикоси і даємо їм повністю охолонути.
Зливаємо сироп назад в каструлю через сито, щоб абрикоси з ядерцями залишилися там. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини. Знімаємо з вогню і заливаємо їм фрукти. Даємо повністю охолонути і повторюємо цей крок ще 3-5 разів.
Перекладаємо готове варення в чисті простерилізовані банки, даємо йому повністю охолонути і закриваємо пластиковою кришкою. Зберігаємо його в холодильнику і використовуємо для приготування різної випічки або вживаємо в чистому вигляді. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів з кісточками Варення з абрикосів з ядерцями Варення з абрикосів на зиму Варення з абрикосів п'ятихвилинка