По даному рецепту компот з абрикосів часточками готується просто. Він не потребує варіння і стерилізації, не приторно солодкий, добре зберігає натуральний аромат абрикоса і надійно зберігається.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з абрикосів часточками? Для приготування виберіть щільні, цілі і переспілі абрикоси, щоб в компоті вони зберегли гарний вигляд. Плоди добре промийте під проточною водою.

Гострим ножем розріжте абрикоси по борозенці і видаліть кісточки.

У великій каструлі або двох невеликих поставте для кип’ятіння розраховану кількість води (8 літрів). Банки помийте з содою і стерилізуйте будь-яким способом.

В окремій каструльці прокип’ятіть кришки закаточні.

Половинки абрикосів розкладіть по банках, заповнюючи їх на 1/3 об’єму. Залийте абрикоси киплячою водою, щоб вода покрила плоди. Банки накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин.

Після закінчення цього часу воду з банок через спеціальну кришку перелийте назад в каструлю і доведіть її до кипіння. У кожну банку насипте по склянці цукру.

Киплячою водою повторно залийте абрикоси з цукром, заповнюючи банки на половину обсягу. Накрийте банки кришками і покрутіть кожну банку, щоб цукор повністю розчинився.

Потім банки залийте киплячою водою до самого верху, щоб навіть трохи вода перелилася через край. Банки закатаю, потім переверніть на кришки і на добу накрийте теплим покривалом. Охолоджений компот з абрикосів часточками перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів без кісточок на зиму Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компоти