Абрикоси разом з очищеними кісточками поміщаються в каструлю і заливаються водою з цукром. Все вариться 5 хвилин, а потім окремо готується сироп. Так повторюється 3-5 разів. Варення перекладається банки і закривається кришками.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Ядерця абрикосів – 1 жменя

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з абрикосів з ядерцями королівський рецепт. Абрикоси ретельно миємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Розрізаємо їх навпіл і виймаємо кісточки.

Розколює кісточки і дістаємо з них ядерця. Знімаємо з них шкірку. Якщо це робиться з працею, то на 1 хвилину занурюємо їх у киплячу воду, відкидаємо на друшляк і промиваємо кілька разів крижаною водою. Вкладаємо ядра назад у абрикоси.

Перекладаємо фрукти в вогнетривку миску. В окрему каструлю насипати цукровий пісок, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь.

Доводимо сироп до кипіння і варимо 5 хвилин. Заливаємо ним абрикоси і даємо їм повністю охолонути.

Зливаємо сироп назад в каструлю через сито, щоб абрикоси з ядерцями залишилися там. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини. Знімаємо з вогню і заливаємо їм фрукти. Даємо повністю охолонути і повторюємо цей крок ще 3-5 разів.

Перекладаємо готове варення в чисті простерилізовані банки, даємо йому повністю охолонути і закриваємо пластиковою кришкою. Зберігаємо його в холодильнику і використовуємо для приготування різної випічки або вживаємо в чистому вигляді. Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів з кісточками Варення з абрикосів з ядерцями Варення з абрикосів на зиму Варення з абрикосів п'ятихвилинка