Спочатку абрикоси засипають цукром і заливаються холодною водою. Потім каструля з фруктами ставиться на вогонь і варення вариться в три підходи по 5 хвилин. В третій раз додається желатин.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желатин харчовий – 1.5 ч. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Як приготувати варення з абрикосів з желатином 5-хвилинка? Абрикоси ретельно промиваємо під холодною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику.

Далі розрізаємо їх навпіл і виймаємо кісточки.

Перекладаємо абрикоси в глибоку каструлю, рівномірно посипаємо їх цукровим піском і акуратно перемішуємо.

Заливаємо все холодною питною водою і даємо постояти протягом 30-40 хвилин, щоб фрукти почали виділяти сік.

Ставимо каструлю на вогонь і даємо вмісту закипіти. Варимо протягом 5 хвилин, після чого знімаємо з плити і даємо трохи охолонути. Повторюємо цей крок ще два рази і на третій додаємо швидкорозчинний желатин. Акуратно перемішуємо.

Банки, в яких зберігається варення, стерилізуємо зручним способом, а кришки кип’ятимо.

Розкладаємо гарячу масу по банкам, щільно закручуємо кришками і перевертаємо догори дном. Даємо їй повністю охолонути. Ставимо банки в придатне для зберігання місце та використовуємо абрикосове варення для приготування випічки або просто намазуємо його на свіжий білий хліб. Приємного апетиту!

Варення Варення з абрикосів на зиму Варення з абрикосів п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з абрикосів без кісточок Королівське варення з абрикосів