Спочатку абрикоси засипають цукром і заливаються холодною водою. Потім каструля з фруктами ставиться на вогонь і варення вариться в три підходи по 5 хвилин. В третій раз додається желатин.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желатин харчовий – 1.5 ч. л.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати варення з абрикосів з желатином 5-хвилинка? Абрикоси ретельно промиваємо під холодною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику.
Далі розрізаємо їх навпіл і виймаємо кісточки.
Перекладаємо абрикоси в глибоку каструлю, рівномірно посипаємо їх цукровим піском і акуратно перемішуємо.
Заливаємо все холодною питною водою і даємо постояти протягом 30-40 хвилин, щоб фрукти почали виділяти сік.
Ставимо каструлю на вогонь і даємо вмісту закипіти. Варимо протягом 5 хвилин, після чого знімаємо з плити і даємо трохи охолонути. Повторюємо цей крок ще два рази і на третій додаємо швидкорозчинний желатин. Акуратно перемішуємо.
Банки, в яких зберігається варення, стерилізуємо зручним способом, а кришки кип’ятимо.
Розкладаємо гарячу масу по банкам, щільно закручуємо кришками і перевертаємо догори дном. Даємо їй повністю охолонути. Ставимо банки в придатне для зберігання місце та використовуємо абрикосове варення для приготування випічки або просто намазуємо його на свіжий білий хліб. Приємного апетиту!
Варення Варення з абрикосів на зиму Варення з абрикосів п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з абрикосів без кісточок Королівське варення з абрикосів