Пропоную приготувати дуже смачне варення з абрикосів з желатином, яке можна використовувати в якості різних начинок і наповнювачів для домашніх десертів і випічки, а можна і просто є, намазавши на булку з маслом. У будь-якому випадку отримаєте незабутнє задоволення від абрикосового варення.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Желатин харчовий – 30 гр.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати варення з абрикосів з желатином? Першим ділом стерилізуйте скляні банки на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Добре промийте і обсушіть абрикоси, наріжте на скибочки, витягуючи кісточки.
Нарізані плоди викладіть в чашу мультиварки і засипте цукровим піском. Добре перемішайте. Залиште на 2 години для виділення соку. Після закінчення часу налийте пів літра абрикосового соку в ємність і викладіть желатин, добре перемішайте і залиште набухати приблизно на 20 хвилин.
Встановіть чашу мультиварки в прилад. Помийте лимон, видавіть з нього сік за допомогою спеціального пристосування. Лимонний сік вилийте в чашу мультиварки, добре перемішайте. На панелі мультиварки виберіть режим «Гасіння», і встановіть час приготування 30 хвилин.
Періодично помішуючи варення, знімайте піну, яка утворилася.
Набряклий желатин розпустіть на водяній бані. Вилийте в чашу мультиварки і добре перемішайте.
Гаряче варення розкладіть по стерилізованим баночках, закрутіть чистими сухими кришками і залиште до повного охолодження. Остигле варення приберіть в місця зберігання заготовок на зиму. Таке варення можна приготувати і на плиті.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів з желатином Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок Джеми