Солодкий, ароматний, смачний джем з абрикосів без праці можна приготувати в домашніх умовах. Для цього достатньо всього три компоненти – абрикоси, цукровий пісок і загусник. Желфикс швидко розчиняється і не має специфічного аромату в порівнянні з желатином. Готуйте, пробуйте, насолоджуйтеся!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Абрикоси – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желфикс (2:1) – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з абрикосів з желфиксом? Абрикоси слід ретельно промити.
Потім видаляємо кісточку.
Озброюємося блендером і отримані половинки абрикосів інтенсивно пробиваємо до однорідної маси.
В окрему ємність додаємо 4 столові ложки цукрового піску і сюди ж додаємо желфикс. Змішуємо.
Абрикоси ставимо на вогонь, чекаємо закипання і потім поступово додаємо цукровий пісок із загусником. Варимо і помішуємо. Після повного розчинення цукру з желфиксом поступово вводимо залишився кількість цукрового піску. Знову все перемішуємо і варимо до закипання. Як тільки закипить, варимо всього три хвилини.
Вимикаємо газ, з джему видаляємо пінку і розливаємо його в підготовлені банки. Закриваємо кришками, на 5 хвилин перевертаємо банки дном вгору, потім повертаємо в початкове положення і даємо повністю охолонути. Смачне і ароматне ласощі для затишного домашнього чаювання готово!
Приємного чаювання!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з абрикосів без кісточок Джем з абрикосів Джеми