Варення з аґрусу виходить густим, так як у складі ягід є пектин. Апельсини в складі додають запашний цитрусовий аромат. В цілому, таке варення більше схоже на повидло, оскільки плоди подрібнюються до однорідної консистенції і увариваются. Але видимі насіння агрусу не дають варенню стати однорідним повидлом і додають цікавий текстурний нюанс.
Інгредієнти: на 1 л.
- Агрус – 1 кг
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати варення з агрусу з апельсинами? Ягоди агрусу промиваємо проточною водою, видаляємо дефектні плоди. Маленькими ножицями зрізаємо хвостики.
Апельсин промиваємо й обсушуємо. Спеціальним ножем або дрібної теркою знімаємо всю цедру. Потім розрізаємо апельсин на дві половини і видавлюємо з обох сік.
Ягоди агрусу разом з цедрою потрібно подрібнити. Для цього можна скористатися заглибним блендером або пропустити сировину через м’ясорубку.
Подрібнене сировину поміщаємо в каструлю, додаємо цукровий пісок і апельсиновий сік. Нагріваємо до кипіння і варимо на середній температурі протягом 40-45 хвилин. Підтримуємо кипіння на середньої інтенсивності і постійно помішуємо, щоб маса не пригоріла і активно испаряла вологу.
готове Гаряче варення розливаємо по попередньо простерилизованным сухим банкам. Закриваємо простерилизованными кришками і даємо варенню повністю охолонути. Охолоджені банки з заготівлею прибрати в темне і прохолодне місце зберігання.
Приємного апетиту!
Агрус з апельсином на зиму Агрус на зиму Варення з агрусу з апельсином на зиму Варення з зеленого агрусу Царський (смарагдове) варення з аґрусу