Якщо вам набридли традиційні рецепти солодкого домашнього ласощі – варення, то варення з агрусу з апельсином без варіння, точно не залишить нікого байдужим. Це ніжне ласощі крім того, що багате вітамінами, володіє приємним смаком, не позбавленого своєї родзинки. При цьому для приготування такого варення вам не потрібні спеціальні навички.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Агрус – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати варення з агрусу з апельсином без варіння? Беремо стиглі ягоди агрусу і гарненько промиваємо їх холодною водою. Потім необхідно позбутися від хвостиків і ягоди помістити в каструлю.

Подрібнюємо ягоду за допомогою заглибного блендера. У тому випадку, якщо у вас під рукою не виявилося блендера, використовуйте м’ясорубку.

Наступний крок – відправляємо до подрібненим ягід цукор.

Все ретельно перемішуємо до повного розчинення цукру. В іншому випадку в процесі зберігання наше варення зіпсується.

Далі беремо апельсин, нарізаємо його невеликими шматочками разом з шкіркою, потім подрібнюємо в блендері до однорідності.

Апельсинову масу з’єднуємо з аґрусом. Все добре перемішайте.

Залишилося варення розкласти в чисті сухі банки.

Агрус без варіння на зиму Агрус з апельсином на зиму Варення з аґрусу без варіння Варення з агрусу з апельсином на зиму Варення з зеленого агрусу