Сире варення з агрусу і апельсина – це швидке ласощі без варіння. При такому холодному способі готування зберігаються всі вітаміни і користь заготовки. Ягоди агрусу обов’язково повинні бути стиглі, сорт можна брати будь.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Апельсин – 2 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування холодного варення з агрусу? Ягоди переберіть, обріжте хвостики, покладіть в холодну воду на 10 хвилин, щоб отмок все сміття. Промийте під проточною водою, викладіть на рушник і просушіть.

Апельсини вимийте під теплою водою з допомогою жорсткої губки, щоб змити всі пестициди і облийте окропом ще раз. Наріжте апельсини гуртками, а потім на 4 частини.

Агрус перемолите до однорідності на м’ясорубці або в блендері.

Слідом подрібніть апельсини і додайте до аґрусу. Засипте кашку цукром у співвідношенні 1:1 і розмішайте.

Дайте фруктово-ягідної масі постояти 1 годину.

Банки вимийте з содою і добре сполосніть гарячою водою. Просушіть в духовці при 120 градусах 10 хвилин. Варення розкладіть в охолоджений посуд і закрийте чистими сухими кришками.

Зберігайте варення в холоді. Їжте із задоволенням!

Агрус без варіння з цукром Агрус без варіння на зиму Агрус з апельсином на зиму Агрус на зиму Варення Варення з аґрусу блендером Варення з агрусу з апельсином на зиму Варення з агрусу на зиму