Ягоди агрусу повні вітамінами, необхідними для людського організму. Щоб отримувати потрібні вітаміни цілий рік, багато господині заготовляють варення з корисних ягід і фруктів на зиму.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Аґрус – 500 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Апельсин – 0.5 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з агрусу з апельсином і лимоном просто! Агрус залийте холодною водою, на поверхню повстануть сухі листочки і гілочки. Воду злийте, ягоди ретельно промийте проточною водою. З ягід агрусу зріжте гілочки і квіткові зав’язі.

Лимон і апельсин промийте, наріжте довільно і видаліть кісточки.


Агрус подрібніть блендером. Потім додайте до подрібненого аґрусу, шматочки лимона і апельсина, і подрібніть всі разом ще раз.

фруктову масу Змішайте з цукром і поставте на вогонь. Варіть приблизно 25-30 хвилин.

Поки готується варення, стерилізуйте банки і кришки. Гаряче варення розлийте по банках і закатайте. Банки поставте догори дном і дайте їм охолонути в такому положенні. Закачування краще зберігати у прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Агрус на зиму Варення Варення з аґрусу блендером Варення з агрусу з апельсином і лимоном Царський (смарагдове) варення з аґрусу