Варення-п’ятихвилинка з малини готується дуже швидко і ягоди залишаються майже як свіжі, при цьому ягідний сік разом із солодким сиропом зможе допомогти при ознаках застуди. Таке чудове багате вітамінами варення повинно бути в запасі у кожної господині.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 1000 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з малини п’ятихвилинка. Малину переберіть, перекладіть його в миску, залийте водою, акуратно промийте ягоди і відкиньте їх на друшляк.

Засипте ягоди цукром, залишити на 3-5 годин, щоб малина пустила сік.

Потім сік з малини злийте, доведіть його до кипіння і на повільному вогні варіть 8-10 хвилин.

У гарячий сироп пересипте ягоди, постійно перемішуючи доведіть варення до кипіння і варіть 5 хвилин.

Банки і кришки для закаток помийте і стерилізуйте будь-яким зручним способом. Гаряче варення розкладіть по банках, щільно закрийте їх кришками і залиште остигати при кімнатній температурі. Зберігайте варення в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Варення Варення з малини Варення з малини п'ятихвилинка Малина на зиму