Мультиварка – відома помічниця багатьох господинь. У ній можна не тільки пекти пироги і готувати основні страви, але і варити ягідне варення. Спробуйте приготувати ласощі по найцікавішому і простому рецептом.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Чорниця – 1.2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з чорниці в мультиварці. Ягоди ретельно перебираємо, промиваємо під холодною водою. Стежимо, щоб не залишилося не потрібних гілочок і листочків.

Кладемо очищену чорницю в чашу мультиварки, засипаємо цукром і даємо настоятися. Чекаємо, коли ягоди пустять сік. На це піде 1-2 години.

Після того, як в чаші з’явився ягідний сік, перемішуємо вміст, закриваємо каструлю кришкою і встановлюємо режим «гасіння».

Коли програма закінчиться, ароматне чорничне варення буде готово. Приємного апетиту!

Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму