В приготуванні варення з аличі немає нічого складного. Але є один момент, який затягує процес приготування – це, звичайно, процедура отримання кісточок. Якщо підключити помічників, справа піде швидше. Щоб джем вийшов гарантовано густим, додамо при варінні пектин.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Алича – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Пектин – 7 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати простий варення з аличі без кісточок на зиму? Готуємо аличу: плоди необхідно ретельно промити проточною водою, вирвати плодоніжки. Потім розрізаємо кожен плід і вручну прибираємо кісточку. У посуд для варіння варення поміщаємо підготовлену очищену м’якоть аличі.

Засипаємо її цукровим піском, перемішуємо і ставимо на плиту.

При постійному помішуванні доводимо до кипіння. Варимо джем близько тридцяти-сорока хвилин, не забуваючи помішувати, щоб не було ризику пригорання. Алича має повністю розваритися.

Пектин окремо змішуємо з двома столовими ложками цукрового піску. Отриману суміш висипаємо до джему, ретельно перемішуємо і продовжуємо варіння ще не більше трьох хвилин.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо. Готовий гарячий джем фасуємо по стерильним банкам. Закручуємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо джем на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного аппетита!

Джеми