В якості начинки для кондитерських виробів краще всього використовувати чорницю, уварену до стану густого джему. Саме така консистенція з мінімальною кількістю рідини найбільш підходить в пиріжки, пончики та торти.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Чорниця – 1,7 кг
  • Вода – 180 мл
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Як приготувати густий чорничний джем? Чорницю перебрати від листочків, пошкоджених ягід і сміття. Ягоди помити у великій кількості води, викласти в сито, щоб пішла зайва волога.

Цукор з водою змішати в сотейнику, поставити на сильний вогонь. Зварити сироп. У сироп опустити ягоди чорниці у вигляді пюре (попередньо пробити блендером). Довести до кипіння, варити на середньому вогні, активно помішуючи і знімаючи піну, 45-50 хв

Банки попередньо вимити в содовому розчині разом з кришками, потім добре прополоскати. Простерилізувати скляну тару над парою, кришки піддати кип’ятіння протягом 5 хв. Розлити густий джем з чорниці по стерильним банкам, закатати за допомогою машинки. Перевернути банки догори дном і дати охолонути до кімнатної температури під теплою ковдрою.

Після повного охолодження унести банки з джемом в підвал або комору, де вони зберігатимуться до вживання.

Приємного апетиту!

Джем з чорниці Джеми Чорниця на зиму