Алича досить кисле й вираженим ароматом не має, тому будь-які добавки, які можуть додати цим плодам «настрій», завжди до речі. Наприклад, апельсини. Така комбінація дає смачне варення з кислинкою і явним освіжаючий цитрусовий аромат.
Інгредієнти: на 2 л.
- Алича – 2 кг
- Апельсин – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з аличі з апельсином. Аличу моєму, зіпсовані екземпляри обов’язково видаляємо.
Заливаємо окропом підготовлену аличу і залишаємо на п’ять хвилин, щоб м’якоть легше відходила від кісточок.
Поміщаємо аличу порціями в сито, даємо воді стекти, а плоди протираємо. Кісточки залишаться в ситі.
І вийде таке алычовое пюре. Відразу поміщаємо його в таз для варіння варення.
Апельсини моєму гарячою водою, розрізаємо на частини і видаляємо кісточки. Перемелюємо разом з шкіркою блендером або пропускаємо через м’ясорубку.
До аличевим пюре додаємо апельсинову масу, висипаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо масу до повного розчинення цукру і до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо джем протягом орієнтовно тридцяти п’яти хвилин. Джем стане трохи темніше і увариться. Не забуваємо періодично помішувати.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Готовий джем фасуємо по стерильним банкам. Закатуємо кришками, ставимо банки догори дном, щоб перевірити герметичність. Даємо заготівлі повністю охолонути. Прибираємо джем на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного аппетита!
Джеми Повидло