З аличі можна приготувати відмінний джем, який за видом буде дуже нагадувати заготовку з сливи, але за смаком вийде більш м’яким. Щоб джем вийшов густим, цукру кладемо досить багато. Воду при варінні не додаємо. А щоб варення не пригорає, залишимо сировину з цукром, попередньо, на пару годин при кімнатній температурі для виділення соку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Алича – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Приступимо до готування джему з червоної аличі без кісточок на зиму. Аличу моєму, плоди з дефектами видаляємо. Кожну аличу розрізаємо навпіл і отримуємо кісточку.

Підготовлену очищену аличу поміщаємо в таз і засипаємо зазначеною кількістю цукрового піску. Струшуємо, щоб цукор розподілився по аличі, і залишаємо на три-чотири години при кімнатній температурі.

Після закінчення зазначеного часу алича виділить багато соку. Ставимо таз на плиту і доводимо вміст до кипіння. Вогонь зменшуємо і варимо джем протягом сорока-п’ятдесяти хвилин, знімаючи пінку. Не забуваємо періодично помішувати.

Готове варення виходить темним, увареним, красивого глибокого кольору.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Готовий джем фасуємо по стерильним банкам. Закатуємо кришками, ставимо банки догори дном, щоб перевірити герметичність. Даємо заготівлі повністю охолонути. Прибираємо джем на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного аппетита!

Джеми