Джем можна приготувати з різних ягід і фруктів. Гладка однорідна консистенція і насичений смак чудово поєднуються з будь-яким тестом, якщо використовувати джем в якості начинки або прошарку домашньої випічки. Я рекомендую приготувати варення з білої черешні.
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня біла (без кісточок) – 1 кг
- Цукор-пісок – 750 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з білої черешні. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з білої черешні. Відміряйте необхідну кількість цукрового піску.
черешню Білу переберіть, викладіть на сито або друшляк, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. З допомогою спеціального пристосування або шпильки вийміть кісточки.
Очищену від кісточок черешню білу викладіть в чашу блендера. Подрібніть до однорідної консистенції.
Викладіть підготовлену ягідну масу в металевий посуд з товстим дном. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску. Ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів цукру-піску.
Потім поставте ємність з ягідної масою на середній вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася, а потім зменшіть вогонь.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.
Варіть варення з білої черешні на повільному вогні приблизно 2-2,5 години. Якщо початкова кількість черешні буде більше, відповідно збільште час варіння.
З допомогою ополоника акуратно розлийте гарячий джем по стерильним банкам. Банки з джемом з білої черешні закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання. Готовий джем з білої черешні можна пробувати.
Приємного насолоди!
Варення з білої черешні Варення з жовтої черешні без кісточок Джем з черешні Джем з черешні без кісточок на зиму Черешня на зиму