Варення з білої черешні відрізняється більшою насолодою порівняно з варенням з її червоного побратима. Цей десерт завдяки своїм властивостям можна використовувати в якості начинки для випічки млинців, а також як самостійне ласощі. Для того, щоб звести час приготування такого варення до мінімуму, скористайтесь розумною помічницею – мультиварка.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Черешня біла – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Вода – 1 склянка
- Волоський горіх – 2 жмені
- Лимон – 2 шт.
- Кардамон – 0.5 шт.
- Масло – 20 гр.
Процес приготування:
Готувати варення з білої черешні в мультиварці просто! Для початку займемося підготовкою черешні. Її необхідно перебрати від гілочок і листочків, потім ретельно вимити. Якщо ви сумніваєтеся, чи є в черешні комахи, затейте ягоди водою і додайте туди трохи харчової соди. Через 10 хвилин всі комахи, якщо таке є, виявляться на поверхні.
Наступний крок – готуємо сироп. Для цього в каструлю, заливаємо воду. Після того, як вона закипить, додаємо туди цукор, кардамон, ванілін. Все ретельно перемішуємо і варимо протягом п’яти хвилин.
Викладаємо черешню в чашу мультиварки, заливаємо сиропом і включаємо режим «Гасіння». Після того, як варення буде готовий, додайте в нього лимонний сік і подрібнені волоські горіхи.
Варення з жовтої черешні Варення з черешні з волоським орехом Варення з черешні з кісточками Варення з черешні з лимоном Варенье