Настійно рекомендую приготувати варення з білої черешні з кісточками. Янтарне варення має чудовий смак і аромат за рахунок використання лимона. Варення краще варити відразу після збору плодів, так як біла або, як її ще називають, жовта черешня в зібраному вигляді зберігається недовго.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Черешня біла – 1,5 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 120 мл
  • Цукор-пісок – 1,1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з білої черешні з кісточками легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з білої черешні з кісточками.

черешню Білу переберіть, викладіть на сито або друшляк, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Лимон ретельно вимийте.

Викладіть підготовлені ягоди в металевий посуд з товстим дном. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, влийте питну воду. Ретельно перемішайте і залиште на 1-1,5 години, прикривши кришкою. Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.

Варіть до повного розчинення цукрового піску. Лимон розрізати на чотири частини, видаліть кісточки, наріжте тонкими скибочками і викладіть в ємність з ягодами. Доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути сухими.

З допомогою ополоника або гуртки акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з білої черешні закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Варення з білої черешні Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Варення з черешні п'ятихвилинка Черешня на зиму