Настійно рекомендую приготувати варення з білої черешні з кісточками. Янтарне варення має чудовий смак і аромат за рахунок використання лимона. Варення краще варити відразу після збору плодів, так як біла або, як її ще називають, жовта черешня в зібраному вигляді зберігається недовго.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Черешня біла – 1,5 кг
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 120 мл
- Цукор-пісок – 1,1 кг
Процес приготування:
Готувати варення з білої черешні з кісточками легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з білої черешні з кісточками.
черешню Білу переберіть, викладіть на сито або друшляк, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Лимон ретельно вимийте.
Викладіть підготовлені ягоди в металевий посуд з товстим дном. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, влийте питну воду. Ретельно перемішайте і залиште на 1-1,5 години, прикривши кришкою. Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Варіть до повного розчинення цукрового піску. Лимон розрізати на чотири частини, видаліть кісточки, наріжте тонкими скибочками і викладіть в ємність з ягодами. Доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути сухими.
З допомогою ополоника або гуртки акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з білої черешні закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Варення з білої черешні Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Варення з черешні п'ятихвилинка Черешня на зиму