Щоб отримати максимально насичене варення з червоної черешні, варто готувати його без додаткового додавання води. Щоб убезпечити ягідну масу від пригорання, перед варінням обов’язково даємо черешні постояти з цукром до виділення соку. Варити варення рекомендується щадним способом, щоб максимально зберегти форму ягід.


Інгредієнти: на 1.3 л.

  • Черешня (без кісточок) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з черешні червоної просто! Черешню ретельно промиваємо від забруднень, ягоди з дефектами викидаємо. Промитої черешні даємо трохи обсохнути і очищаємо її від кісточок.

Черешню без кісточок поміщаємо в посуд для варіння варення.

Засипаємо черешню цукром і даємо їй постояти при кімнатній температурі протягом п’яти-шести годин. За цей час виділиться якусь кількість соку. Посуд з ягодами ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Варимо протягом п’яти-семи хвилин. Образовывающуюся знімаємо пінку. Після закінчення зазначеного часу варення знімаємо з плити і даємо йому повністю охолонути.

Після охолодження знову ставимо варення на плиту і доводимо його до кипіння. Продовжуємо варіння п’ять-шість хвилин. Повторюємо цю послідовність ще один раз. Час останньої варіння збільшуємо до двадцяти хвилин, щоб варити варення до більш густого стану. Гаряче варення фасуємо за попередньо простерилизованным банкам і закриваємо сухими стерильними кришками. Даємо варення в банках охолонути і прибираємо їх в місце зберігання.

Приємного апетиту!

Варення Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Черешня на зиму