Варення з дикої сливи – ласощі, яка не тільки володіє приємним смаком і ароматом, але і є справжнім джерелом вітамінів. Крім того, слива надає сприятливу дію на органи шлунково-кишкового тракту. Ми представляємо вашій увазі покрокову інструкцію приготування варення з дикої сливи.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Слива синя – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати варення з дикої сливи? Для початку необхідно ретельно вимити ягоду, попередньо позбувшись від гілочок і листочків. Варто відзначити, що кісточки у дикої сливи витягуються дуже погано, тому ми будемо відварювати ягоди цілком.

Викладаємо сливи в каструлю і ставимо на вогонь на 15 хвилин. По закінченню цього часу, перекладаємо варені сливи на друшляк, перетираємо і видаляємо кісточки.

Потім відправляємо сливи назад в каструлю, додаємо цукор і варимо отриману масу 15 хвилин. Залишиться варення розлити в стерилізовані банки.

Варення краще зберігається в темному прохолодному місці.

Варення Варення з слив Варення зі сливи з кісточками Сливи на зиму