Черешня – смачна і корисна сезонна ягода, яка володіє приголомшливим смаком, як у свіжому вигляді, так і у вигляді закаток. До складу черешні входить природний пектин, тому заготовки з неї виходять трохи густіше, ніж з вишні. Сьогодні ми приготуємо варення з черешні з додаванням пектину, щоб джем придбав ще більш густу консистенцію. Готувати джем ми будемо за допомогою нашої кухонних помічниці – мультиварки, завдяки рівномірному нагріванню чаші з усіх боків, вона зробить процес приготування більш легким і швидким.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Черешня – 450 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Пектин – 1 пакет
Процес приготування:
Готувати варення з черешні в мультиварці легко! Ягоди черешні кладемо в друшляк, добре промиваємо під струменем теплої проточної води і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб стекла вода. Потім видаляємо у ягід плодоніжки і за допомогою спеціальної машинки виймаємо кісточки.
На чашу мультиварки встановлюємо ємність для приготування їжі на пару, поміщаємо на неї шийкою вниз попередньо промиті банки для варення і стерилізуємо над парою 7-10 хвилин. Після чого банки знімаємо і залишаємо остигати.
Викладаємо ягоди в чашу мультиварки і рівномірно посипаємо черешню пектином.
В чашу додаємо 50 мл води, перемішуємо і встановлюємо на мультиварці режим «Суп», натискаємо кнопку «Старт» і доводимо масу до кипіння.
Після того, як джем закипів, ложкою знімаємо утворену піну і додаємо цукор, все добре перемішуємо і проварюємо джем близько 5 хвилин. Не забуваючи постійно помішувати ягоди, щоб солодка маса не пригоріла до дна чаші. По готовності вимикаємо мультиварку.
Готовий гарячий джем розливаємо по стерилізованим банкам, щільно закриваємо кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Черешневий джем після остигання придбав густу консистенцію і повністю готовий до вживання. Приємного апетиту!
Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Джем з черешні Джем з черешні без кісточок на зиму Черешня на зиму