Варення з черешні – одне з найбільш ароматних і апетитних домашніх солодощів. Спробуйте приготувати черешню з кісточкою. Варення придбає легкий терпкий смак, і для цього зовсім не доведеться додавати горіхи. Ласощі!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Черешня – 1 кг
  • Вода – 200 мл
  • Цукор-пісок – 900 гр.
  • Пектин – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 0.5 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з черешні з кісточкою, черешню очистити від плодоніжок і промиваємо водою. Даємо стекти воді повністю через друшляк.

Відкладаємо дві столові ложки цукру і змішуємо їх з пектином. Інший цукор перекладаємо в каструлю і з’єднуємо з водою. Варимо на помірному вогні до повного розчинення цукру.

Потім відправляємо в сироп підготовлену черешню, доводимо суміш до кипіння і варимо ще 5 хв. Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися на ніч.

Повторно ставимо варення на вогонь і доводимо до кипіння, варимо ще 5 хв. І розкладаємо гаряче варення в стерилізовані банки, закочує його і перевертаємо догори дном. Залишаємо до повного охолодження і відправляємо в холод.

Приємного апетиту!

Варення Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Варення з черешні з лимоном Варення з черешні п'ятихвилинка Черешня на зиму