Варення з черешні – одне з найбільш ароматних і апетитних домашніх солодощів. Спробуйте приготувати черешню з кісточкою. Варення придбає легкий терпкий смак, і для цього зовсім не доведеться додавати горіхи. Ласощі!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Черешня – 1 кг
- Вода – 200 мл
- Цукор-пісок – 900 гр.
- Пектин – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 0.5 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з черешні з кісточкою, черешню очистити від плодоніжок і промиваємо водою. Даємо стекти воді повністю через друшляк.
Відкладаємо дві столові ложки цукру і змішуємо їх з пектином. Інший цукор перекладаємо в каструлю і з’єднуємо з водою. Варимо на помірному вогні до повного розчинення цукру.
Потім відправляємо в сироп підготовлену черешню, доводимо суміш до кипіння і варимо ще 5 хв. Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися на ніч.
Повторно ставимо варення на вогонь і доводимо до кипіння, варимо ще 5 хв. І розкладаємо гаряче варення в стерилізовані банки, закочує його і перевертаємо догори дном. Залишаємо до повного охолодження і відправляємо в холод.
Приємного апетиту!
Варення Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Варення з черешні з лимоном Варення з черешні п'ятихвилинка Черешня на зиму