Щоб варення з садової суниці загусло, його потрібно або довго варити, або збільшити кількість цукру. Використовуючи в рецепті натуральний загусник агар-агар, варення вийде ароматним і густим з шматочками ягід всього за 25 хвилин.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Суниця Вікторія – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,7 кг
  • Вода – 50 гр.
  • Агар-агар – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати варення з вікторії з агар-агаром легко! Полуницю акуратно промийте і видаліть листочки і хвостики. Розріжте ягоди на кілька невеликих шматочків і покладіть в каструлю.

Всипте в каструлю цукор і перемішайте дерев’яною лопаткою.

Накрийте ягоди рушником або кришкою і залиште на 3 години для утворення соку. В окремій піалі з’єднайте агар з водою, розмішайте і залишіть на 20 хвилин.

Каструлю з ягодою поставте на малий вогонь і закип’ятити, помішуючи. Додайте масло, щоб зменшити утворення піни. Коли ягода знову почне закипати – додайте агар-агар, перемішайте і варіть на малому вогні 20 хвилин.

варення Розлийте по стерильним підготовленим банкам і закрутіть прокип’яченими 10 хвилин кришками. Переверніть їх догори дном і накрийте ковдрою. Залиште остигати на 6 годин. За цей час необхідно 3 рази перевертати тару для змішування ягід з желюючою речовиною і рівномірного застигання.

Приємного апетиту!

Варення Варення з вікторії Варення з суниці