Варення з полуниці багато воліють варити, не уваривая самі ягоди, адже інакше вони втрачають свою форму і колір, стають блідими, зморщеним або розварюються в пюре. Щоб такого не сталося, готується цукровий сироп, в який кілька разів ненадовго опускаються ягоди полуниці, щоб їх термічно обробити.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці без варіння ягід просто! Ягоди полуниці перебрати, помити. Всипати цукровий пісок, злегка струсити і прибрати в холодильник на 12 годин. З ягід буде виходити сік, цукор почне танути.

Через зазначений проміжок часу полуницю всю вийняти шумівкою і перекласти в окремий посуд. Сам сироп перемішати.

Довести цукровий сироп до кипіння, прокип’ятити близько 5 хв. Ягоди повернути в сироп і зняти з плити. Дати масі повністю охолонути і постояти ще 3 години. Далі всі маніпуляції повторити. Знову дати охолонути.

В третій раз закип’ятити сироп, покласти ягоди, дати покипіти 1 хв. і вимкнути. Гаряче варення розлити по простерилизованным банкам, закатати і перевернути догори дном під теплою ковдрою або хусткою.

Коли полуничне варення повністю охолоне, його потрібно винести в прохолодне затемнене місце для зберігання. Спожити продукт протягом 1 року.

Приємного апетиту!

Варення Варення з полуниці Полуниця без варіння цілими ягодами на зиму Полуниця в сиропі без варіння на зиму Полуниця у власному соку