Ефектний бурштиновий варення з білої черешні з лимоном виходить, якщо варити його за принципом п’ятихвилинки. Ягоди виходять щільними та міцними. Замість кісточок можна вставити в черешню горішки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Черешня біла – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Волоський горіх або Мигдаль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати варення з черешні з лимоном? Черешню помити, видалити плодоніжки і кісточки.

Всипати ягоди в половину цукру і дати постояти на столі близько півгодини.

В дірки від кісточок можна вставити попередньо помиті волоські горіхи або мигдаль.

Всипати решту цукру. Відрізати 1/3 частина лимона, порізати його разом з шкіркою дуже дрібно. Видавити в суміш сік ¼ лимона. Влити 3 ст. л. води, щоб уникнути пригорання.

Поставити заготовку на слабкий вогонь і закип’ятити. Варити 2 хв., помішуючи, а потім зняти з плити і дати повністю охолонути (близько 4 годин).

Знову нагріти ягоди, довести до кипіння, дати покипіти 1 хв. і вимкнути. Остудити 4 години. В третій раз закип’ятити варення, варити 15 хв. на слабкому вогні.

джем Розлити по стерильним банкам і закатати. Остудити під теплою ковдрою, перевернувши догори дном. Винести на зберігання в темне холодне місце.

Приємного апетиту!

Варення з білої черешні Варення з черешні Варення з черешні з волоським горіхом Варення з черешні з горіхами Варення з черешні з лимоном Джем з черешні