Ефектний бурштиновий варення з білої черешні з лимоном виходить, якщо варити його за принципом п’ятихвилинки. Ягоди виходять щільними та міцними. Замість кісточок можна вставити в черешню горішки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня біла – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Волоський горіх або Мигдаль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати варення з черешні з лимоном? Черешню помити, видалити плодоніжки і кісточки.
Всипати ягоди в половину цукру і дати постояти на столі близько півгодини.
В дірки від кісточок можна вставити попередньо помиті волоські горіхи або мигдаль.
Всипати решту цукру. Відрізати 1/3 частина лимона, порізати його разом з шкіркою дуже дрібно. Видавити в суміш сік ¼ лимона. Влити 3 ст. л. води, щоб уникнути пригорання.
Поставити заготовку на слабкий вогонь і закип’ятити. Варити 2 хв., помішуючи, а потім зняти з плити і дати повністю охолонути (близько 4 годин).
Знову нагріти ягоди, довести до кипіння, дати покипіти 1 хв. і вимкнути. Остудити 4 години. В третій раз закип’ятити варення, варити 15 хв. на слабкому вогні.
джем Розлити по стерильним банкам і закатати. Остудити під теплою ковдрою, перевернувши догори дном. Винести на зберігання в темне холодне місце.
Приємного апетиту!
Варення з білої черешні Варення з черешні Варення з черешні з волоським горіхом Варення з черешні з горіхами Варення з черешні з лимоном Джем з черешні