Варення з цілими ягодами черешні готується без особливих клопотів. Щоб ягоди в процесі термообробки зберегли свою форму, кісточки з них видаляти не потрібно. А для того, щоб варення мало гарний насичений колір, вибирайте темні сорти черешні.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Черешня – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 900 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Пектин – 1 ч. л.

Процес приготування:

Черешню переберіть, відірвіть плодоніжки, помийте і відкиньте на друшляк.

В ємність для варіння варення всипте цукор, влийте 200 мл гарячої води, перемішайте. Варіть цукровий сироп до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 2-3 хвилини.

В цукровий сироп викладіть черешню, проваріть 5 хвилин на середньому вогні, після закипання. З поверхні варення знімайте пінку ложкою. Потім зніміть варення з плити і залиште на ніч.

Пектин змішайте з двома столовими ложками цукру.

Варення знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, додайте сік половини лимона і пектин, змішаний з цукром. Добре перемішайте вміст каструлі і варіть 5 хвилин на середньому вогні.

Банки для варення стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Готове варення розкладіть по банках і щільно закрийте їх кришками. Варення з черешні остудіть при кімнатній температурі і зберігайте його в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Варення Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Варення з черешні з лимоном Варення з черешні п'ятихвилинка Черешня на зиму