Варення з полуниці з агар-агаром виходить мармеладної консистенції з цілими ароматними ягідками полуниці, адже варити будемо тільки 5 хвилин. Кількість агар-агару визначається його маркою, інакше силою гелю від 600 до 1200, тому його кількість визначайте згідно інструкції і своєму смаку. Визначити правильну дозування можете самі. Для цього трохи сиропу помістіть на 1 хвилину в морозилку і оцініть його густину. Додамо до варенню трохи лимонного соку, щоб зберегти яскравий колір полуниці і підкреслити її смак.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Агар-агар – 7 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Вода – 0.5 л.

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці з агар-агаром п’ятихвилинка легко! Полуницю для цього варення виберіть щільну і красиву. Ягоди промийте холодною водою, видалити чашолистки і кухонним рушником видаліть зайву вологу. Половинку промитого лимона наріжте на тонкі скибочки. У посуд для варіння варення перекладіть підготовлену полуницю, шматочки лимона і засипте цукром в розрахованому кількості. Каструлю прикрийте серветкою і залиште на 5-7 годин, щоб ягода дала свій сік.

Після закінчення цього часу помістіть каструлю на середній вогонь, долийте до полуниці півлітра води і після закипання поваріть ягоду протягом 5 хвилин.

Потім каструлю з варенням зніміть з плити і залишити на одну добу для настоювання.

Після закінчення цього часу розраховане кількість агар-агару розчиніть у 30 мл теплої води. Варення повторно доведіть до кипіння, влийте розчин агар-агару, акуратно перемішайте, поваріть 1-2 хвилини вимкніть вогонь. Гаряче варення розлийте в стерильні баночки і відразу герметично закупорьте. Баночки прикрийте теплим рушником і залиште до повного охолодження.

Полуничне варення з агар-агаром «п’ятихвилинка» готове. Зберігайте варення в холодному місці.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення Варення з полуниці з агар-агаром Варення з полуниці п'ятихвилинка Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму