Смородинове варення – це ласощі, що поєднує в собі смак і аромат чорної і червоної смородини. Воно володіє яскравим і насиченим кольором і неповторними смаковими якостями.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Смородина – 600 гр.
- Смородина червона – 400 гр.
- Цукор-пісок – 1500 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з червоної і чорної смородини? Чорну і червону смородину промиваємо холодною проточною водою і залишаємо в друшляку, щоб стекла зайва волога. Потім відокремлюємо ягоди від гілочок і поміщаємо їх у каструлю з товстим дном.
Каструлю зі смородиною ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння, періодично не забуваємо помішувати.
Коли смородина почне лопатися і пускати сік – засипаємо в каструлю цукор і добре перемішуємо ягоди дерев’яною ложкою.
Після того, як маса закипить, знімаємо ложкою піну, яка утворилася і варимо на маленькому вогні 20-25 хвилин.
В цей час стерилізуємо добре промиті скляні банки в духовій шафі при 110-120 градусах 5-7 хвилин. Кришки кип’ятимо.
Гаряче варення розкладаємо по банках, закриваємо кришками і перевертаємо банки догори дном.
Залишаємо варення до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо його в темне прохолодне місце. Приступати до дегустації варення можна відразу після того, як воно зварилося. Вже тоді воно має свій приголомшливий насичений колір, аромат і смак. Приємного апетиту!
Варення Варення з чорної смородини склянками Варення із червоної смородини Червона смородина на зиму Чорна смородина на зиму