Нарізаний кавун, яблука відправляються в каструлю і засипають цукром. Все ставиться на вогонь, доводять до кипіння і варять на невеликому вогні 80 хвилин. Гаряче варення розкладається по банкам і щільно закривається кришками.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • М’якоть кавуна – 1 – 2 кг
  • Яблука – 1 – 2 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з м’якоті кавуна і яблук? Кавун ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо його з допомогою паперового рушника. Зрізаємо м’якоть, видаляємо все насіння і нарізаємо його невеликими кубиками.

Яблука також промиваємо, обсушуємо, при необхідності чистимо, видаляємо насіння і нарізаємо кубиками такого ж розміру, як і кавунову м’якоть.

Відправляємо нарізані яблука і кавун в глибоку каструлю, засипаємо все цукровим піском і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 80 хвилин, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло.

Варимо до тих пір, поки варення не почне густіти. Відразу ж розливаємо його в чисті сухі банки, щільно закручуємо кришками і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.

Зберігаємо в темному сухому місці. Подаємо смачне кавуново-яблучне варення до столу з гарячим чаєм і свіжим білим хлібом. Приємного апетиту!

Варення Варення з кавуна Варення з м'якоті кавуна Джеми Кавун на зиму в банках