За цим рецептом ви приготуєте ароматне і не дуже густе смородинове варення, а головне – без всяких хімічних добавок. Ніжні ягідки смородини будуть плавати в густому сиропі. Густоту варення можете збільшити, подовживши час варіння. Рецепт «7 склянок» дуже зручний при розрахунку інгредієнтів при заготівлі великої кількості смородини.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- чорна Смородина – 7 ст.
- Цукор-пісок – 7 ст.
- Вода – 0.75 ст.
Процес приготування:
Готувати варення з чорної смородини 7 склянок просто! Ягоди смородини відокремте від гілочок, видаліть сміття і промийте смородину проточною водою. Відміряйте склянкою потрібну кількість ягід і пересипте їх в посуд для варіння варення.
Налийте до ягід воду і посуд помістіть на середній вогонь.
Доведіть смородину до кипіння, періодично помішуючи її дерев’яною ложкою, щоб не підгоріла.
Поваріть смородину протягом 5 хвилин від початку кипіння і насипте до неї половину розрахованої кількості цукру. Потім зменшіть вогонь до мінімального.
Ложкою варення акуратно перемішайте до повного розчинення цукру і вимкніть вогонь. Посуд з варенням накрийте кришкою і залиште на 5-6 годин до повного охолодження.
Після закінчення цього часу посуд поставте на середній вогонь і знову доведіть до кипіння.
Коли варення закипить, зменшіть вогонь, насипте інший цукор і варіть варення протягом 5 хвилин, постійно його помішуючи. Для більш густого варення час повторної варіння можете збільшити.
Гаряче смородинове варення розлийте в чисті сухі банки і щільно закупорьте їх. Охолоджене варення перенесіть на зберігання.
Їжте на здоров’я!
Варення Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини склянками Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини Джем з чорної смородини Чорна смородина на зиму