Варення з дикої сливи – корисне ласощі з ароматним і яскравим сливовим смаком і приємною кислинкою. У зв’язку з тим, що кісточки від дикої сливи відокремлюються погано, варення вариться разом з кісточкою, а потім протирають через сито. У результаті виходить ніжний сливовий джем без кісточок.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Щоб приготувати варення зі сливи дички, сливу перебираємо, видаляємо плодоніжки і листочки. Промиваємо сливу в теплій проточній воді і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб стекла вода.

В каструлю з товстим дном наливаємо воду, доводимо її до кипіння і закидаємо сливи. Періодично їх помішуємо і проварюємо 15-20 хвилин, щоб всі ягоди добре розм’якшилися. Потім викладаємо ягоди на друшляк і протираємо їх дерев’яною ложкою. У нас повинно вийти сливове пюре. Кісточки від злив викидаємо, а пюре перекладаємо у відвар, в якому варились сливи, додаємо цукор і проварюємо варення ще 15-20 хвилин.

В результаті у нас виходить густе варення насиченого кольору.

Розкладаємо гаряче варення по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Зберігаємо наше варення в темному прохолодному місці. Таке варення відмінно підходить до млинців і оладок, в якості наповнювача до сиру або йогурту, а також до чашечки ароматного гарячого чаю.

Варення Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму