Чорниця добре поєднується за смаком з полуницею, так і ці ягоди не вимагають тривалої варіння. Чорниця у цьому варення виступає головним інгредієнтом, а полуниця поліпшить її смак і аромат. Для якісного варення з цих ягід важливо не порушити пропорцію ягід, цукру і лимонної кислоти.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Чорниця – 1 кг
- Полуниця – 0.5 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
- Лимонний сік – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з чорниці з полуницею? Ретельно переберіть ягоди чорниці. Промийте їх на друшляку і струсіть воду. Перекладіть ягоди в каструлю для варіння варення.
Полуницю покладіть в друшляк, промийте проточною водою і потім видалити чашолистки. Великі ягоди полуниці поріжте на невеликі шматочки. Перекладіть полуницю в каструлю.
Ягоди засипте розрахованим кількістю цукру і залиште на 2 години. За цей час вони дадуть достатньо свого соку. Після закінчення цього часу каструлю поставте на середній вогонь і доведіть варення до кипіння. Зніміть з його поверхні пінку. Варіть варення на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин. До кінця варіння додайте варення лимонний сік.
Приготоване гаряче варення перелийте в стерильні баночки і герметично закупорьте.
Банки переверніть на кришки, накрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть на зберігання в холодне місце.
Приємного чаювання!
Варення Варення з полуниці Варення з полуниці з лимоном Варення з чорниці на зиму Заготовки з полуниць на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму