Глід славиться своїми цілющими властивостями. Варення з таких плодів відмінно заготовляти на зиму в якості корисного домашнього ласощі.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Глід – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з глоду без кісточок на зиму. Перебиваємо плоди чагарнику, видаляємо гілки і промиваємо.

Акуратно зрізаємо верхню і нижню частину ягоди, дістаємо кісточку.

Підготовлені ягоди рівномірно засипаємо цукром і залишаємо на 3-4 години. За цей час глід пустить сік.

Потім каструлю з ягодами і цукром ставимо на плиту. Варимо на повільному вогні до закипання.

Постійно помішуємо, щоб не пригоріло. Продовжуємо варити до густого стану.

Варення переливаємо в банку. Ласощі з глоду готово. Можна подавати до чаю!

Варення Варення з глоду