Ягоди агрусу, пропущені через м’ясорубку, перетворяться в ніжне і повітряне варення. Ласощі приверне своїм ароматом і приємним річним смаком.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Агрус зелений – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2.5 склянки

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з агрусу через м’ясорубку. Агрус промиваємо і очищаємо від непотрібних листів.

Ягоди перемішаємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю окропу і залишаємо на час. Щоб прискорити процес, можна накрити каструлю кришкою. Нам необхідно розпарити аґрус.

Тепер зливаємо з ягід воду. Агрус пропускаємо через м’ясорубку, намагаючись його максимально перетерти. Відвар зберегти. З його допомогою ми можемо приготувати сироп.

Тепер у відвар агрусу висипаємо цукор. При необхідності можна додати трохи води. Суміш підігріваємо і тримаємо на вогні 5-7 хвилин до утворення сиропу.

В сироп перекладаємо м’якоть агрусу і продовжуємо варити на повільному вогні близько 30 хвилин.

Знімаємо з плити. Варення можна перелити в банку або подати до чаю. Приємного апетиту!

Агрус на зиму Варення Варення з агрусу на зиму Варення з аґрусу через м'ясорубку