Для любителів нетрадиційних заготовок пропонуємо об’єднати у варення малину з аґрусом. Вийдуть цілі ягідки аґрусу в малиновому сиропі. Для варення візьміть зрілі ягоди. Готується десерт швидко, основний час йде лише на підготовку ягід. Спробуйте!


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Агрус – 1 кг
  • Малина – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 700 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з малини з аґрусом, у агрусу видаліть з допомогою манікюрних ножиць суцвіття і плодоніжки.

Добре помийте ягоди проточною водою і обсушіть рушником.

Потім кожну ягідку наколіть голкою, щоб агрус добре просочився цукром.

Підготовлені ягоди помістити в посуд для варіння варення, засипте розрахованим кількістю цукру і перемішайте. Агрус з цукром залиште на 2 години, щоб він дав свій сік і розчинився цукор.

Малину почистіть від плодоніжок і акуратно промийте водою. Садову малину можна не мити.

З допомогою блендера подрібніть малину в однорідне пюре і через 2 години перекладіть його до агрусу в цукрі. Все акуратно перемішайте.

Посуд з варенням поставте на невеликий вогонь. Поваріть варення протягом 7-10 хвилин від початку кипіння, періодично помішуючи дерев’яною ложкою і видаляючи пінку з поверхні.

Готове варення гарячим розлийте по стерильним баночках і герметично закупорьте. Охолоджене варення поставте на зберігання в холодне приміщення.

Трохи десерту залиште на пробу.

Їжте на здоров’я!

Варення Варення з зеленого агрусу Варення з малини Варення з червоного агрусу Малина на зиму