Варення з глоду є не тільки ласощами, яке можна використовувати в якості начинки для різних десертів, але і справжнім джерелом вітамінів. Тому приготувавши таке варення, ви не тільки зможете насолодитися його унікальними смаковими якостями, але і попередити проблеми зі здоров’ям.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Глід – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 300 мл
- Ванілін – 5 гр.
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з глоду без варіння? Візьміть ягоди глоду.
Плоди в першу чергу необхідно перебрати від листя, гілочок. Гнилі ягоди також відкладаємо в сторону – їх ми не будемо використовувати.
Далі ягоди слід ретельно промити. Зробити це треба кілька разів: під проточною водою або в ємності.
Промитий глід викладаємо на рушник для того, щоб позбутися від зайвої рідини.
В цей час приступимо до приготування цукрового сиропу. Для цього нам знадобиться велика емальована каструля. В ній змішуємо цукор з питною водою.
Ставимо каструлю на вогонь і періодично помішуємо її вміст. Після того, як цукрова вода закипіла, вимикаємо вогонь.
Тепер ягоди висипаємо в цукрову воду і все акуратно перемішуємо. Для цього краще всього використовувати силіконову лопатку.
Ягоди в цукровому сиропі повинні настоятися мінімум десять годин.
Через десять-дванадцять годин каструлю знову ставимо на вогонь і доводимо її вміст до кипіння. Потім варимо масу близько двадцяти хвилин. у процесі варіння не забувайте видаляти пінку з варення.
Знімаємо каструлю з вогню. Даємо йому охолонути, не знімаючи кришку.
Залишилося варення розлити в сухі чисті банки. Зберігається таке варення в прохолодному місці, де немає доступу до прямих сонячних променів.
Варення з боярышника Варенье