Варення з глоду є не тільки ласощами, яке можна використовувати в якості начинки для різних десертів, але і справжнім джерелом вітамінів. Тому приготувавши таке варення, ви не тільки зможете насолодитися його унікальними смаковими якостями, але і попередити проблеми зі здоров’ям.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Глід – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 300 мл
  • Ванілін – 5 гр.
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з глоду без варіння? Візьміть ягоди глоду.

Плоди в першу чергу необхідно перебрати від листя, гілочок. Гнилі ягоди також відкладаємо в сторону – їх ми не будемо використовувати.

Далі ягоди слід ретельно промити. Зробити це треба кілька разів: під проточною водою або в ємності.

Промитий глід викладаємо на рушник для того, щоб позбутися від зайвої рідини.

В цей час приступимо до приготування цукрового сиропу. Для цього нам знадобиться велика емальована каструля. В ній змішуємо цукор з питною водою.

Ставимо каструлю на вогонь і періодично помішуємо її вміст. Після того, як цукрова вода закипіла, вимикаємо вогонь.

Тепер ягоди висипаємо в цукрову воду і все акуратно перемішуємо. Для цього краще всього використовувати силіконову лопатку.

Ягоди в цукровому сиропі повинні настоятися мінімум десять годин.

Через десять-дванадцять годин каструлю знову ставимо на вогонь і доводимо її вміст до кипіння. Потім варимо масу близько двадцяти хвилин. у процесі варіння не забувайте видаляти пінку з варення.

Знімаємо каструлю з вогню. Даємо йому охолонути, не знімаючи кришку.

Залишилося варення розлити в сухі чисті банки. Зберігається таке варення в прохолодному місці, де немає доступу до прямих сонячних променів.

Варення з боярышника Варенье