Варення з глоду виходить оригінальним і ароматним. Крім того, у плодів багато лікувальних властивостей. Такі ласощі можна додавати чай і зігріватися в холодні вечори.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Глід – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода кип’ячена – 150 мл
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з глоду на зиму. Плоди глоду перебираємо і ретельно промиваємо. Заздалегідь кип’ятимо воду.
Ягоди заливаємо гарячою водою до легкого розм’якшення. Даємо трохи настоятися.
Потім глід у воді ставимо на помірний вогонь. Варимо 5-7 хвилин.
Засипаємо цукор, лимонну кислоту, перемішуємо і продовжуємо варити на повільному вогні 30-40 хвилин.
Під час варіння блюдо постійно помішуємо, знімаємо пінку. Не допускає пригорання.
Готове варення знімаємо з плити, даємо трохи охолонути. Потім розливаємо в стерилізовані банки, закриваємо кришкою. Ласощі з глоду на зиму готово!
Варення з боярышника Варенье