Варення з глоду виходить оригінальним і ароматним. Крім того, у плодів багато лікувальних властивостей. Такі ласощі можна додавати чай і зігріватися в холодні вечори.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Глід – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода кип’ячена – 150 мл
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з глоду на зиму. Плоди глоду перебираємо і ретельно промиваємо. Заздалегідь кип’ятимо воду.

Ягоди заливаємо гарячою водою до легкого розм’якшення. Даємо трохи настоятися.

Потім глід у воді ставимо на помірний вогонь. Варимо 5-7 хвилин.

Засипаємо цукор, лимонну кислоту, перемішуємо і продовжуємо варити на повільному вогні 30-40 хвилин.

Під час варіння блюдо постійно помішуємо, знімаємо пінку. Не допускає пригорання.

Готове варення знімаємо з плити, даємо трохи охолонути. Потім розливаємо в стерилізовані банки, закриваємо кришкою. Ласощі з глоду на зиму готово!

Варення з боярышника Варенье