А ви знали, що буває біла черешня? Я теж не знала, поки не натрапила на цей ароматний рецепт. Варення з білої черешні з лимоном і м’ятою – це просто неймовірне ласощі з незвичайним чудовим і цікавим смаком.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Черешня біла – 1 кг
  • М’ята свіжа – за смаком
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Цукор-пісок – 650 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з білої черешні з лимоном і м’ятою легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з білої черешні з кісточками. Черешню білу переберіть, викладіть на сито або друшляк, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Лимон ретельно вимийте.

М’яту ретельно вимийте і струсіть зайву вологу, обірвіть листочки і дрібно наріжте гострим ножем. Лимон розрізати навпіл, знадобиться лише половина. Акуратно вийміть кісточки, подрібніть за допомогою блендера.

З черешні вийміть кісточки з допомогою шпильки або спеціального пристосування. Подрібнений лимон помістіть в ємність, у якій будете варити варення, зверху викладіть підготовлені ягоди. Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, додайте подрібнену м’яту і гвоздику. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 10-12 годин.

Поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть 15-20 хвилин. Зніміть з вогню і повністю остудіть. Процес варіння повторіть ще 3-4 рази. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути сухими.

З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з білої черешні закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залиште до повного охолодження. Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне місце для зберігання. Залишки ароматного варення можна сміливо дегустувати.

Приємного насолоди!

Варення з білої черешні Варення з черешні Варення з черешні з лимоном Варенье Черешня на зиму