Корисне варення з глоду не складно приготувати вдома. Ласощі вийде ще більш ароматним і соковитим, якщо не діставати з плодів кісточки. Крім того, такий рецепт приготування заощадить ваш час.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Глід – 1 кг
- Вода – 300 мл
- Цукор-пісок – 1 кг
- Ванілін – 1 щіпка
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати варення з глоду з кісточками? Вибираємо для варення яскраві тверді ягоди, відокремлюємо їх від гілочок.
Ретельно перебираємо глід. Всі плоди, на яких є якісь пошкодження, ми викидаємо.
Відсортовані ягоди ретельно і довго промиваємо під струменем води.
Далі глід викладаємо на рушник і даємо йому просохнути. Можна накрити паперовими серветками, щоб волога вбралася швидше.
Залишимо ягоди і приступимо до приготування сиропу. Цукор в каструлі заливаємо водою. Ставимо на помірний вогонь.
Помішуємо сироп, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
Тепер всипаємо просушені ягоди в сироп.
Акуратно перемішуємо інгредієнти лопаткою. Залишаємо настоюватися при кімнатній температурі на 10 годин.
Через деякий час ставимо варення на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин. Не забуваємо знімати пінку.
Накриваємо каструлю рушником, а потім кришкою. Це необхідно, щоб варення трохи настоялося, але при цьому в нього не потрапило зайвої рідини.
В цей час підготуємо стерилізовані банки, які переливаємо готове варення. Ласощі з глоду готово!
Варення Варення з глоду