За пропонованим рецептом ви можете заготовити на зиму велика кількість вишні. В сиропі вона добре збереже свій аромат і колір. Заготівля не забирає багато часу. Кісточки ягід у видаляти не потрібно.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вишня – 2.2 кг
  • Цукор-пісок – 1.1 кг

Процес приготування:

Приступимо до готування вишні в сиропі на зиму. Ягоди вишні промийте проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб видалити зайву рідину. Можна ягоди трохи обсушити паперовим рушником.

Баночки для заготівлі помийте з содою і стерилізуйте в мікрохвильовці протягом 4-х хвилин при максимальній потужності. Підготовлені ягоди розкладіть по банках, заповнюючи їх на 2/3 об’єму.

В окремому посуді закип’ятити чисту воду і залийте окропом ягоди, повністю заповнюючи баночки. Прикрийте баночки прокип’яченими кришками і залиште на 20 хвилин.

Після закінчення цього часу воду з баночок злийте в ту ж каструлю і виміряйте її обсяг. Із вказаного в рецепті кількості ягід і тари у вас вийде 2,1 л води. У воду насипте цукор з розрахунку 1 стакан цукру на 0,5 літра води. Зваріть цукровий сироп.

Приготовленим сиропом залийте вишню в баночках і відразу щільно закупорьте. Банки переверніть на кришки і накрийте теплим покривалом. Остиглу вишню в сиропі перенесіть на зберігання в прохолодне місце. У вас вийшов смачний десерт з солодкої вишні, а сироп можна розвести водою і приготувати напій.

Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!

Варення Варення з вишні Варення з цілими ягодами вишні з кісточками Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку з кісточками на зиму Вишня у власному соку на зиму