Вашій увазі представлений рецепт дуже смачного варення з аґрусу. Його смак стає оригінальним завдяки додаванню волоських горіхів. Процес приготування такого варення трудомісткий і витратний за часом, але його смак і аромат варті витраченого терпіння і часу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Волоський горіх – 0.5 ст.
  • Вода – 0.5 л.
  • Листя вишні – 100 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з агрусу з волоським горіхом? Підготуємо для варення горіхи. Ставимо сковороду На вогонь і відправляємо в неї волоські горіхи. Обсмажуємо до золотистого кольору. Коли горіхи охолонуть, необхідно нарізати їх невеликими шматочками.

У каструлю наливаємо воду, всипаємо вишневі листя. Потім ставимо на вогонь. Як тільки вміст каструлі закипить, вимикаємо газ. Відвар залишаємо на деякий час остигати.

Займемося ягодами. Агрус слід ретельно перебрати, видалити хвостики. Після цього пересипати аґрус в друшляк і промити кожну ягоду.

Переходимо до самого трудомісткого процесу в приготуванні даного варення. Кожну ягоду необхідно надрізати ножем і за допомогою маленької ложки або шпильки витягти з неї м’якоть. Місце м’якоті в ягоді займе шматочок обсмаженої волоського горіха. Після цього викладаємо ягоди в ємність, у якій буде готуватися варення.

Остиглий відвар проціджуємо, тим самим видаляючи вишневі листя. Далі додаємо в нього цукровий пісок, включаємо газ і ставимо на вогонь. Після закипання продовжуйте помішувати і варити сироп до повного розчинення цукру.

Фаршировані ягоди заливаємо приготовленим сиропом, остуджуємо і потім поміщаємо мінімум на 12 годин у прохолодне місце. Це необхідно для того, щоб ягоди добре просочилися сиропом. На наступний день ягідну масу ставимо на вогонь. Після закипання варимо ще протягом 10 хвилин.

Готове варення з агрусу з волоським горіхом остуджуємо (приблизно пару годин), потім розкладаємо в заздалегідь стерилізовані банки і відправляємо на зберігання в холодильник. Пригощатися варенням можна в будь-який час!

Приємного вам чаювання!

Агрус на зиму Варення Варення з агрусу з вишневими листям Варення з агрусу на зиму